Τι είναι η Yoga;

H Yoga αποτελεί μια ζωντανή παράδοση, ένα αρχαίο σύστημα που προέρχεται  από την Ινδία για το σώμα και το πνεύμα, που αφορά στην εξερεύνηση & ανάπτυξη του εαυτού μας συνολικά. Στα σανσκριτικά, την κλασική γλώσσα του χρησιμοποιούσαν στην Ινδία, η λέξη yoga σημαίνει ένωση δηλαδή να ενώνεστε μαζί, να ενώνει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα.

Η Yoga είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ακολουθία από ασκήσεις ενδυνάμωσης & ασκήσεις με τεντώματα. Σε ένα μάθημα πρακτικής Yoga θα ξεκινήσετε με αναπνευστικές ασκήσεις (pranayama), θα συνεχίσετε ανακαλύπτοντας μυϊκά το σώμα σας, θα εξασκηθείτε σε θέσεις-ασκήσεις γνωστές στην Yoga ως asanas και με το τέλος της πρακτικής σας θα ενώσετε το σωματικό κομμάτι με έναν καθοδηγούμενο διαλογισμό που ταιριάζει στα ενεργειακά κανάλια πάνω στα οποία δουλέψατε.

Ποια είδη Yoga υπάρχουν στο See Studio;


Στο χώρο μας, θα βρείτε προγράμματα Hatha & Vinyasa Yoga. Η διάρκεια ενός μαθήματος είναι μια ώρα.


Τι είναι η Hatha Yoga;


H Hatha Yoga είναι το πιο δημοφιλές είδος Yoga στο δυτικό κόσμο. Ένα σύστημα που αφορά στην άσκηση με το σώματος (Asanas) & την αναπνοή (pranayama). Συνδυάζοντας το Ha & Tha εξισορροπούμε το δεξί και το αριστερό ημισφαίριο. Το δεξί ημισφαίριο αντιστοιχεί στην αριστερή πλευρά του σώματος (δημιουργία & συναίσθημα) & το αριστερό ημισφαίριο στη δεξιά πλεύρα σώματος (λογική).Η Hatha Yoga στοχεύει:

 

1. Βελτίωση της υγείας.

2. Στην αποκάλυψη των  κρυμμένων σωματικών και πνευματικών δυνατοτήτων

3. Στην ανάπτυξη ευλυγισίας, δύναμης, ισορροπίας και ηρεμίας μέσα από τη φυσική σειρά των ασκήσεων.

4.Ανακούφιση από το άγχος & ψυχολογική εξισορρόπηση.

 

Τι είναι η Vinyasa Yoga;

Ο όρος Vinyasa Yoga σημαίνει «συγχρονισμός κίνησης και αναπνοής», καθώς κάθε αναπνοή αντιστοιχεί κυριολεκτικά σε μια φυσική κίνηση. Η τεχνική αυτή λέγεται και Vinyasa Flow ή μόνο Flow εξαιτίας της αρμονικής ροής μέσα από την οποία κάποιος μετακινείται από την μια στάση στην άλλη, μια αρμονία κινήσεων που παραπέμπει στο χορό. Η Vinyasa Yoga είναι ένα είδος Yoga που έχει ένα γρήγορο & δυναμικό ρυθμό κατά την εξάσκηση της, αυξάνοντας προοδευτικά τη θερμοκρασία του αθλούμενου από μέσα προς τα έξω.

Ποια είναι τα οφέλη της Vinyasa Yoga;

Ø  Γρήγορη αύξηση της θερμότητας του σώματος,

Ø  Καθαρίζει και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Ø  Ενεργοποιεί την φυσική άμυνα του οργανισμού.

Ø  Μέσω του ιδρώτα  και των αναπνοών αποβάλλονται οι τοξίνες του οργανισμού δρώντας αντιγηραντικα.

Ø  Έντονη μυϊκή ενδυνάμωση, τόνωση και σύσφιξη

Ø  Αντικαταθλιπτική ιδιότητα.